Settings bar in the subtitle preview not available

Hi everybody,

we want to package and install SDL Trados Studio 2019 (15.2.7.2849) with the subtitling plug-in. To prepare the packaging we tried to install Studio and the plug-in on a new Windows 10 computer. Unfortunately after installing and activating the subtitle preview pane the settings bar at the bottom is missing there. We selected "for all machines in the domain" during installation. The subtitle filetypes are available and we were able to open a .srt file and see the subtitle text in the editor window. Are there any other prerequisites for the preview beyond the plug-in?

Any help would be appreciated.

Thanks a lot and best regards,

Martin

Parents
  • Hello ,

    Once you have created your project you need to activate both the subtitle preview and subtitling data options in Editor

    Please take a look at our comprehensive Wiki on how to get started with the subtitling application

    community.sdl.com/.../studio-subtitling

  • Hi Steven,
    thanks a lot for your reply. We did not create a project but rather used the "translate single file" option. We did activate both the subtitle preview and the subtitle data panes but the bar with the tools still isn´t there.
    Best
    Martin
  • Hello

    When you create the project (not single file option), you need both the srt file and the media file - eg

    Now once you have finished creating the project- Open the SDLXLIFF

    You should now see the following Preview and Data tabs

    If not you can open these from the View Tab

    If this is not working for you, please provide some screenshots from project settings/files view and edotor.

  • Dear Steven,

    thanks for your reply. The plug-in and the preview actually work fine on my machine. Our It is trying to do an installation that will be used to package and distribute the software and that´s where the issue occurs. Hence I will have to check with them whether your suggestions will solve the problem.  and to get the screenshot. Just to clarify we do see the preview pane and the data pane what is missing are the little buttons at the bottom of the pane with the "settings" and the "unlink" commands.

    Thanks again and best regards,

    Martin

  • When you create the project (not single file option), you need both the srt file and the media file - eg

    This is not actually true.  You can do this if you like, but it's not required.  Yo can add the video later if you prefer.  In fact depending on how you create the project it's preferable to add it later because of the processing time that can be added if you do it during the project creation (even though it's a reference file).

    Just to clarify we do see the preview pane and the data pane what is missing are the little buttons at the bottom of the pane with the "settings" and the "unlink" commands.

    Worth checking you have the correct version of the plugins, and also what the resolution is on your screen?  Perhaps the problem is related to that?

    Screenshots will be helpful though as you noted.

  • Hi Paul,

    Thanks for your clarification.

    I will try to get a screenshot, but in the current situation it is kind of hard to get an appointment with out IT support :-( so it may take a while.

    We used the same installers for both Studio and the Plugin on the machine with the issue and on my machine (on which it works). The main difference between the two machines is that the one on which we have the problem has been setup from scratch with no other applications or programs installed.

    I´ll get back to you when I have more info

    tThanks again and best regards

    Martin

  • Might be worth making sure you delete this folder if its there just in case you have done something on these machines in the past:

    c:\Users\[USERNAME]\AppData\Roaming\SDL Community\StudioSubtitling\

Reply Children
No Data